maandag 9 november 2009

Grote bestanden versturen

Het kan voorkomen dat je af en toe één of meerdere bestanden wilt versturen die groter zijn dan de netwerkcapaciteit. In dat geval zijn er diverse manieren om uw bestanden toch te verzenden.

Allereerst kan je - ervan uitgaande dat je het document zelf intact wilt laten - het bestand verkleinen met behulp van een comprimeer- of inpakprogramma. Voorbeelden hiervan zijn het bekende Winrar of Winzip.
Deze programma's verkleinen je bestanden, zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Ook kan je documenten op deze manier vergrendelen met een wachtwoord zodat eventuele nieuwsgierigen niets met je bestanden kunnen.

Uploaden via hostingsite
Lukt het ook met comprimeerprogramma's niet om je bestanden voldoende te verkleinen, of heb je toch liever een alternatief, dan zijn er een aantal hostingsites waar je documenten vergrendeld kunt uploaden.
Goede voorbeelden zijn Filefactory, zshare en Megaupload. Deze websites zijn erg gebruiksvriendelijk en bestaan uit een portal waar je gratis kunt inloggen en desgewenst door het uploadproces geleid wordt. Als je er zeker van wilt zijn dat anderen hierbij niet in je bestanden neuzen (je parkeert ze immers wel op een externe server) kan je ze ook eerst 'zippen' en van een wachtwoord voorzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten